2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Krůtí stehno v kedlubnách na kari

Název Množství a jednotka
horní krůtí stehno 1-2 ks
česnek 5 stroužků
kedlubny 2 ks
mléko 250 ml
drůbeží vývar 250+250 ml
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 15 min.
Vaření: 02 h.
Mamut :-)



Postup
Krůtí stehno omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, ze všech stran osolíme, posypeme trochou drceného kmínu a potřeme prolisovaným česnekem. Podlijeme hrnkem vývaru, přiklopíme a pečeme doměkka asi 1,5 až dvě hodiny.

Kedlubny očistíme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka v 1/4l vývaru. Připravíme si jíšku z másla a kukuřičné (nebo hladké) mouky, zalijeme mlékem, přidáme uvařené kedlubny, lžičku plnotučné hořčice, půl lžičky kari a podle chuti dosolíme. Povaříme asi deset minut.
Krůtí stehno rozdělíme na porce, dáme na talíře a přelijeme kedlubny na kari. Podáváme s uvařenými brambory.


 


RECEPTY

Domácí sterilovaná mrkev

Postup: Mrkev očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostičky. Povaříme v osolené vodě 5... zobrazit recept

RECEPTY

Králík po provensálsku

Postup: Králíka naporcujeme (můžeme použít jen stehna), omyjeme a hodně potřeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pavliny ořechové řezy

Postup: Ze všech přísad zpracujeme na vále těsto, čtvrtinu těsta odebereme a dáme do... zobrazit recept

RECEPTY

Šuhajky (šuhajdy)

Postup: Ivu rozpustíme ve vodní lázni, přidáme cukr a kakao a promícháme. Rozložíme si... zobrazit recept

RECEPTY

Hrachovka - s celým hrachem

Postup: SurovinyPředvařený hráchmouka a sádlo (příp. jiný tuk) na jíšku1 stroužek... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Cibule

     Štiplavá panenka se stovkou sukýnek. Tak cibuli... zobrazit článek

RESTAURACE

U Zlatých ručiček

Věnujeme se především domácí české kuchyni. Nakupujeme pouze od předních...